MENU

Nagrada Radoslav Putar 2022. – Otvoreni poziv za jednog člana žirija, do 40 godina starosti

 

 

OTVORENI POZIV za prijave za člana stručnog žirija Nagrade Radoslav Putar 2022. kustosima do 40 godina starosti, uključujući godište 1982.

 

Poziv je otvoren zaključno do nedjelje, 13. ožujka 2022. u 24:00h.

Prijave slati na e mail adresu:

nagrada.putar@institute.hr

(Re:  Žiri Nagrada Radoslav Putar 2022.)

 

Sve dodatne informacije na e-mail: nagrada.putar@institute.hr

tel: +385 1 88 97 098 | gsm: +385 91 61 99 454

 

 

 

 

 

Institut za suvremenu umjetnost poziva kustose, povjesničare umjetnosti  likovne kritičare do 40 godina starosti  / rođeni 1982. i kasnije / da iskažu interes i prijave se za člana stručnog žirija Nagrade Radoslav Putar 2021. godine.

Stručni žiri Nagrade Radoslav Putar sastoji se od 5 članova, od kojih je jedan umjetnik, prošlogodišnji dobitnik Nagrade.

 

Pozivamo kustose, povjesničare umjetnosti i likovne kritičare da iskažu interes i prijave se za sudjelovanje u radu žirija.

 

 

Žiri se sastaje dva puta. Prvi puta u drugoj polovici ožujka, kada među pristiglim prijavama umjetnika koji su se odazvali na Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2022., bira 4 finalista, i drugi puta, u Splitu, 14. lipnja 2022., kada između 4 finalista moraju odabrati dobitnika Nagrade. Na otvorenju izložbe Stručni žiri će, nakon pregleda radova i razgovora sa svakim od finalista, izabrati i proglasiti dobitnika Nagrade Radoslav Putar za 2022. godinu.
Odabrani član žirija mora obavezno biti  dostupan u oba kruga žiriranja!

 

U prvom krugu natjecanja i žiriranja, sastanak se održava u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu (ili online), a u drugom krugu se sastanak održava u Splitu.

 

Institut za suvremenu umjetnost odabranom članu žirija pokriva sve putne troškove.

 

 

PRAVO NA PRIJAVU

 

imaju svi povjesničari umjetnosti, kustosi i likovni kritičari rođeni 1982. godine ili kasnije,  s najmanje 3 godine radnog iskustva i tečnim znanjem engleskog jezika.

Prijavljeni kandidati NE MORAJU biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov rad mora biti vezan uz hrvatsku kulturnu scenu.

 

 

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI

 

Prijavitelji se na Otvoreni poziv moraju javiti osobno.
Prijava mora obavezno sadržavati:

  1. Osobne podatke i kontakte: ime, prezime, adresa, telefon, e-mail, internetska stranica.
  2. Profesionalni životopis (obavezno godinu rođenja!), na hrvatskom i engleskom jeziku.
  3. Izbor iz dokumentacije vlastitog rada
  4. Motivacijsko pismo

 

IZBOR

 

Jedan član žirija će biti odabran temeljem pristiglih prijava, ranijeg radnog iskustva i motivacijskog pisma. Moguć je i kraći razgovor s prijaviteljima prije donošenja konačne odluke.