MENU

Nagrada Radoslav Putar 2023. – poziv za prijave za člana stručnog žirija / do 40 godina

 

 

 

 

Institut za suvremenu umjetnost – NAGRADA RADOSLAV PUTAR

 

OTVORENI POZIV za prijave za člana stručnog žirija Nagrade Radoslav Putar 2023. kustosima do 40 godina starosti, uključujući godište 1983.

 

Poziv je otvoren zaključno do nedjelje, 12. ožujka 2023. u 24:00h.

Prijave slati na e mail adresu:

nagrada.putar@institute.hr

(Re:  Žiri Nagrada Radoslav Putar 2023.)

 

Sve dodatne informacije na e-mail: nagrada.putar@institute.hr

tel: +385 1 88 97 098 | gsm: +385 91 61 99 454

 

 

Institut za suvremenu umjetnost poziva kustose, povjesničare umjetnosti  likovne kritičare do 40 godina starosti  / rođeni 1983. i kasnije / da iskažu interes i prijave se za člana stručnog žirija Nagrade Radoslav Putar 2023. godine.

Stručni žiri Nagrade Radoslav Putar sastoji se od 5 članova, od kojih je jedan umjetnik, prošlogodišnji dobitnik Nagrade.

Pozivamo kustose, povjesničare umjetnosti i likovne kritičare da iskažu interes i prijave se za sudjelovanje u radu žirija.

 

Žiri se sastaje dva puta. Prvi puta u drugoj polovici ožujka, kada među pristiglim prijavama umjetnika koji su se odazvali na Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2023., bira 4 finalista, i drugi puta, u Splitu, 12. lipnja 2023., kada između 4 finalista moraju odabrati dobitnika Nagrade. Na otvorenju izložbe Stručni žiri će, nakon pregleda radova i razgovora sa svakim od finalista, izabrati i proglasiti dobitnika Nagrade Radoslav Putar za 2023. godinu.
Odabrani član žirija mora obavezno biti  dostupan u oba kruga žiriranja!

U prvom krugu natjecanja i žiriranja, sastanak se održava u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu (ili online), a u drugom krugu se sastanak održava u Splitu.

Institut za suvremenu umjetnost odabranom članu žirija pokriva sve putne troškove.

 

PRAVO NA PRIJAVU

imaju svi povjesničari umjetnosti, kustosi i likovni kritičari rođeni 1983. godine ili kasnije,  s najmanje 3 godine radnog iskustva i tečnim znanjem engleskog jezika.

Prijavljeni kandidati NE MORAJU biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov rad mora biti vezan uz hrvatsku kulturnu scenu.

 

 

Prijavitelji se na Otvoreni poziv moraju javiti osobno.

PRIJAVA MORA OBAVEZNO SADRŽAVATI:

Osobne podatke i kontakte: ime, prezime, adresa, telefon, e-mail, internetska stranica.

Profesionalni životopis (obavezno godinu rođenja!), na hrvatskom i engleskom jeziku.

Izbor iz dokumentacije vlastitog rada

Motivacijsko pismo

 

IZBOR

Jedan član žirija će biti odabran temeljem pristiglih prijava, ranijeg radnog iskustva i motivacijskog pisma. Moguć je i kraći razgovor s prijaviteljima prije donošenja konačne odluke.