MENU

PREDRAG PAVIĆ: The Work is Nothing, All is Work

Pozivamo vas na otvorenje samostalne izložbe
Predraga Pavića, The Work is Nothing, All is Work


u petak, 8. 3. 2024. u 20:00 sati

 

Institut za suvremenu umjetnost
Trg kralja Tomislava 20, Zagreb

 

Izložba ostaje otvorena do petka 29. 3. 2024.

Radno vrijeme galerije: utorak – subota 13:00 – 19:00 sati

 

 

Izložba Predraga Pavića The Work is Nothing, All is Work dio je programa Nagrade Radoslav Putar. Pavić je dobitnik Nagrade 2019. godine, no njegov boravak na rezidencijalnom programu u Residency Unlimited u New Yorku, kao i samostalna izložba u Institutu za suvremenu umjetnost koja je također dio Nagrade, u više su navrata odgađani zbog pandemija, a usput dogodio nam se i potres.

 

U Pavićevom djelu već sam naziv The Work is Nothing, All is Work govori da se ono referira na pitanje rada i njegovog vrednovanja, valorizacije i položaja umjetnika unutar institucionalnih odnosa među dionicima kulturne produkcije, umjetnika i galerija. Rad se u galeriji pojavljuje kao rezultat izvedbe koja ima i svoje performativne karakteristike, ali je artefakt koji ostaje ugrađen u galerijski prostor, a ujedno i umjetničko djelo koje ima svoju funkciju u životu galerije. Rad je izveden in situ i sve njegove buduće reiteracije moći će prikazati samo dokumentaciju radnog procesa i situaciju koja ostaje na mjestu izvedbe, no nedirnuta će ostati samo za vrijeme trajanja izložbe.

 

The Work is Nothing, All is Work jedan je u nizu od nekoliko radova kojima Pavić izvodi privatne radove za galerije ili kojima se bavi pitanjem umjetničkog i institucionalnog rada, pa i radništva poput Nema goreg od sranja na brzaka (2011. MSUI Pula), Bez naslova (2012., Gliptoteka, Zagreb), sada All is Work, Work is Nothing (2024., ISU, Zagreb) ili audio rada Radni dan renesansnog majstora (HR, 2015.), te radova u pripremi.

 

 

 

Predrag Pavić rođen je 1982. g. Diplomirao je na ALU Zagreb 2011. godine na Nastavničkom odsjeku. Izlagao je na 16 samostalnih i preko 50 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Zagreb, Split, Pula, Osijek, Rijeka, Gothenburg, Catania, Sofia, Düsseldorf, Gdansk, Dresden, New York, Budimpešta, Kaunas) Nagrađivan je za svoj rad Velikom nagradom X. Trijenala kiparstva,  Velikom nagradom Emanuel Vidović na 38. Splitskom salonu, nagradom HS AICA na XII. Trijenalu kiparstva, Nagradom Radoslav Putar te Nagradom EX AEQUO na 27. Slavonskom bijenalu.  Član je  HDLU, umjetničke organizacije Atelieri Žitnjak te je voditelj umjetničke organizacije Deminutiv. Radi kao docent na kiparskom odsjeku ALU u Zagrebu.

 

PROČITAJ VIŠE:
PREDRAG PAVIĆ UVODNI TEKST_uvodni tekst
JANKA VUKMIR_Uvodni tekst