MENU

Remont Workshop: Drawings with Goran Stojčetović, open call for participation

Poziv na radionicu Dubinskog crteža sa Goranom Stojčetovićem

četvrtak, 15. 11. 2018.
od 12:00 do 16:00 sati
Institutu za suvremenu umjetnost,
Zagreb, Trg kralja Tomislava 20
– u sklopu predstavljanja NUO – REMONT [14. 11. 2018.]

Prijave do srijede, 14. 11. do 19:00 sati na mail radionica@institute.hr

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na vođenoj radionici Dubinskog crteža sa Goranom Stojčetovićem u četvrtak, 15. 11. 2018. od 12:00 do 16:00 sati u Institutu za suvremenu umjetnost, Trg kralja Tomislava 20.

Broj sudionika je ograničen pa vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite na mail radionica@institute.hr do srijede, 14. 11. do 19:00 sati.
Predznanje i talent za crtanje nisu potrebni. Pribor za rad je osiguran.
Radionica je besplatna.

Cilj ovih vođenih, crtačkih seansi nije umjetnička edukacija i postizanje estetskih i reprezentacijskih vještina i kvaliteta već ciljano provociranje i rad na psiho-vizualnim sadržajima pojedinaca u cilju pokretanja osobnih kreativnih, stvaralačkih potencijala.

|
Goran Stojčetović je posvetio svoj rad istraživanju i razumijevanju psihološkog aspekta umjetničkog stvaralaštva. Kroz osobnu umjetničku praksu razvio je poseban sistem tj. relacijsku tehniku DUBINSKOG CRTEŽA koju već par godina prakticira i razvija u radu sa pacijentima Klinike za psihijatriju Vojno medicinske akademije u Beogradu u suradnji sa stručnim timom psihologa i psihijatara. Pored toga što Likovne radionice Dubinskog crteža imaju značajno mjesto u dijagnostičkom i psihoterapijskom tretmanu u okviru redovnog liječenja pacijenata one su također sve popularnije i posjećenije među “civilnim” građanstvom.

Goran je do sada imao priliku radionice držat po gradovima Srbije, Kosova i Makedonije, radio je u Ljubljani i Parizu i sada po prvi put gostuje u Zagrebu. U svom bogatom radnom iskustvu crtao je sa različitim grupama u različitim situacijama – sa stručnim osobljem, studentima, novinarima, kolegama umjetnicima, vojnicima, djecom, zatvorenicima. Tokom brojnih likovnih i društveno angažiranih aktivnosti u proteklih 20 godina crtao je i razgovarao sa bezbroj ljudi različitog profila i registrirao nekoliko općih punktova u samom stvaralačkom činu koji su zajednički mnogim ljudima. Na osnovu toga osmislio je sistem transformatora stvaralačke energije kroz crtež, koja se iznova i iznova izvlači u dnevni život čovjeka i koristi mu za razvijanje i jačanje kreativnog potencijala, za fleksibilniji pristup životu i pri spoznaji nesvjesnih vizualnih sistema koji umnogome utječu na kvalitetu, odluke i stavove u svakodnevnom životu.

2013. godine osnovao je grupu i udruženje Art Brut Serbia sa idejom da se kroz rad sa „laicima“ tj. ljudima van sistema umjetnosti stvori, podrži, razvije, prikupi i promovira jedna zanimljiva, drugačija i svježa umjetnička produkcija.
http://artbrut-inside.org/
https://www.facebook.com/goran.stojcetovic/
https://www.facebook.com/artbrut.serbia/

Podrška:
Trust for Mutual Understanding
Ministarstvo kulture i informiranja RS