MENU

HRVOJE MITROV: Mind Fields, samostalna izložba

Hrvoje Mitrov: Mind Fields, samostalna izložba

Otvorenje, četvrtak, 21. 3. 2019. u 20:00 sati

Institut za suvremenu umjetnost
Trg kralja Tomislava 20, Zagreb

Izložba ostaje otvorena do srijede, 10. 4. 2019.
Ulaz slobodan.

Tijekom trajanja izložbe bit će održan razgovor s umjetnikom. Datum ćemo najaviti.

Ljubazno vas pozivamo na otvorenje samostalne izložbe Hrvoja Mitrova. Izložba Mind Fields prva je Mitrovljeva izložba u suradnji s Institutom za suvremenu umjetnost i njegova gotovo 40. samostalna izložba. Izložbu sačinjavaju njegovi sasvim recentni radovi na papiru i staklu.

„Gledajući radove Hrvoja Mitrova nismo od prve sasvim sigurni u što gledamo, grafiku, grafit ili crtež. Oprema radova nas podsvjesno upućuje na to da se radi o crtežima jer su radovi dobro zaštićeni od vanjskih utjecaja, pažljivo uokvireni, smješteni ispod stakla i blago distancirani od podloge. Više ili manje prepoznatljive figure izvedene crnim sprejem najčešće u jednom brzom potezu, u unutrašnjosti su ispunjene masom pojedinačnih sitnih poteza, uglavnom crtica i točkica. Svaki pojedini rad u ovome nizu kao da je rečenica, kratka priča ili mantra. Svaki je rad omeđena misao. Mind Fields, niz oprostorenih misaonih polja. Izabrani iz mnogo veće serije radova, u prostoru galerije postavljeni su u mirnom i stabilnom nizu pa zajedno stvaraju treperavu, vibrantnu i nemirnu atmosferu cjeline.“
(Iz uvodnog teksta J. Vukmir)

Hrvoje Mitrov je rođen 1972. g. u Karlovcu. Diplomirao slikarstvo u klasi profesora Đure Sedera na ALU u Zagrebu. Član Umjetničke organizacije “Atelje Žitnjak”, HDLU i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlaže od 1992.