MENU

SLAVEN TOLJ: Krakelure, Pavo i ja; produljeno trajanje izložbe

SLAVEN TOLJ: Krakelure, Pavo i ja

!!! trajanje izložbe produljeno je do 28. 10. 2023., svaki dan od 13 – 19 sati !!!

U četvrtak, 5. 10. 2023.,
s početkom u 20:00 sati,

 

pozivamo vas na razgovor s umjetnikom
i otvorenje izložbe

 

SLAVEN TOLJ: Krakelure, Pavo i ja

 

Izložba ostaje otvorena do 25. 10. 2023.
Radno vrijeme galerije: utorak – subota 13:00 -19:00 sati

 

Institut za suvremenu umjetnot
Trg kralja Tomislava 20, Zagreb

 

Slaven Tolj, jedna od suosnivača Instituta za suvremenu umjetnost predstavit će svoju izložbu Krakleure, Pavo i ja u novoj reiteraciji, nakon što je izložba ove godine bila predstavljena u Bologni (u Palazzo d’Accursio – Sala Urbana, kustos Daniele Capra) i u Rijeci, u Galeriji OK.

 

 

Nakon što je nadišao teške zdravstvene tegobe čije su posljedice ostavile traga na protočnosti verbalne komunikacije, a nemogućnost prisjećanja imena za osobe i neke pojmove, poteškoće u produkciji govora, Slaven Tolj svoje osobne i složene poetike kao da transponira na podzemni svijet. Bilo da je riječ o ljudima koji su mu u mislima, stvarima koje arheološkim metodama uskrsava, životnim okolnostima i situacijama, zamijetit ćemo da su smrt, potrošenost, dotrajalost – sve ono što je dovedeno do kraja, u nekoj permanentnoj asocijativnoj vezi s njegovom svakodnevicom….

…Slaven Tolj će tako, ocrtavajući melankoliju izmicanja, nestajanja i smrti, progovoriti o teškim i ozbiljnim univerzalnim temama, kroz strukturirani mikrokozmos vlastitih tjelesnih ograničenja i neprekinuti intuitivni uvid u istinsku prirodu stvari.
(iz teksta Helene Puhare)

 

Usprkos otežanoj komunikaciji, sa Slavenom ćemo porazgovarati na početku otvorenja izložbe. Preporučamo da budete točni, počinjemo u 20:00 sati.