MENU

Vlasta DELIMAR & Milan BOŽIĆ: Tišina živih skulptura u tišini oštećenih kuća, 2020.

 

 

Vlasta Delimar i Milan Božić su tijekom studenog 2020. u javnom prostoru grada Zagreba izveli performace Tišina živih skulptura u tišini oštećenih kuća.

 

 

 

Izvedba je bila dio programa festivala Ganz nove perforacije u organizaciji udruge Domino i Noći performancea, a partner u ovoj izvedbi bio je, među ostalima i Institut za suvremenu umjetnost.

Ovdje pogledaj galeriju fotografija izvedbe tijekom studenog 2020., a fotografije iz Instituta za suvremenu umjentost možeš vidjeti na kraju galerije.

Sve fotografije snimila je Silvija Dogan.

Performance je bio posvećen pitanjima odnosa prema organizacijama koje u Zagrebu djeluju u produčju kulture, a oštećena su u snažnom potresu koji je Zagreb pogodio 22. ožuka 2020.

Svojom poznatom praksom ogljivanja vlastitih tijela u javnom prostoru Delimar i Božić suprotstvaljaju tijela umjetnika kulturnom sustavu i boravkom ispred ili u oštećenim prostorima žele svojim činom iscijeliti ili barem ublažiti nastala oštećenja, asocirajući svoja tijela s oštećenim arhitektonskim i skulpturalnim elementima, ali im pri tome ostavljajući vrijednost humane empatije prema oštećenima.

 

 

 

Ljubaznošću Vlaste Delimar