MENU

NAGRADA RADOSLAV PUTAR 2020 – Novosti

 

Institut za suvremenu umjetnost

– NOVOSTI –

 

GALERIJA S iz Koprivnice novi je partner Nagrade Radoslav Putar 2020

[ uz već ranije najavljeno novo partnerstvo s HULU – SPLIT ]

 

 

U organizaciji 19. izdanja Nagrade Radoslav Putar nije jedina novost njezina nova lokacija, kako vas krajem prošle godine obavijestili.
Nagrada Radoslav Putar za umjetnike do 40 godina starosti održat će se  2020. godine u Splitu, u Salonu Galić, i u suradnji s novim partnerom Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika, HULU – Split.
Pročitaj više…

 

Novostima dodajemo još jednu novu suradnju u 2020. godini, koja će obogatiti fond Nagrade Radoslav Putar:

 

Dosadašnjem dvomjesečnom rezidencijalnom programu u New Yorku, samostalnoj izložbi u Institutu za suvremenu umjetnost i mjestu u žiriji Nagrade, dobitnik/ica Nagrade Radoslav Putar će, zahvaljujući Galeriji S iz Koprivnice, dobitnici Nagrade dobiti priliku produkcije jednog novog rada!

 

Galerija S omogućiti će produkciju jednog multioriginala, grafike ili multipla, u dogovoru s dobitnikom/icom Nagrade Radoslav Putar.

 

Galerija Sod ove godine nudi dobitnicima Nagrade Radoslav Putar priliku da izrade ili tiskaju jedan novi rad: grafiku, multipl ili multioriginal.

 

Proces odabira dobitnika Nagrade Radoslav Putar ostati će jednak dosadašnjem. Dobitnike Nagrade birat će kao i do sada peteročlani, uobičajeno međunarodni žiri, među čijim članovima su i prošlogodišnji dobitnik/ica Nagrade i jedan član/ica koji se bira po javnom pozivu za kustose do 40 godina starosti.

 

Izbor rada koji će Galerija Sproducirati, usuglasit će i međusobno dogovoriti autor/ica i Galerija S,imajući u vidu tehničke, tehnološke, organizacijske, medijske i financijske složenosti i ograničenja izvedbe i produkcije djela. O ukupnom obimu produkcije ovisit će i naklada multioriginala.

 

Galerija S će s ovom produkcijskom komponentom, kako je planirano, kontinuirano sudjelovati u sustavu Nagrade Radoslav Putar.

 

 

GALERIJA S https://galerija-s.com

Galerija S je koprivnička galerija usmjerena na tisak i prodaju grafika autora i autorica koji pripadaju suvremenim umjetničkim praksama te na sakupljanje i prodaju grafika autora i autorica s ovih prostora od 1960-ih do danas.

 

U svojih 30 godina postojanja, pod vodstvom povjesničara umjetnosti Marijana Špoljara, Galerija S ustalila se kao prepoznatljivo izlagačko mjesto, a inovativnost sadržaja i aktivnosti dobro je poznata lokalnoj publici i stručnoj javnosti. Kroz afirmaciju mlađih i najmlađih umjetnika, kao i kroz tržišnu verifikaciju već potvrđenih autora, galerija se fokusirala na ponudu djela suvremenih umjetnika i širenje tržišta suvremene umjetnosti u Hrvatskoj.

Galerija S je 1991. godine galerija započela s jednim od svojih najvažnijih programa, tiskanjem i izdavanjem grafičkih mapa/listova, u početku lokalnih autora, a zatim grafičko-pjesničkih te grafičkih mapa/listova hrvatskih autora suvremene umjetnosti mlađe i starije generacije

Jedna  od važnih djelatnosti Galerije S je izdavačka djelatnost u sklopu koje je Galerija izdala desetak monografija.

Budući da od 2013. godine Galerija S više ne djeluje unutar konkretnog fizičkog prostora, djelatnost galerije preusmjerila se na tisak grafika novih autora i prodaju grafika i umjetničkih radova autora i autorica s ovih prostora od 1960-ih do danas.

 

Nagrada Radoslav Putar 2020

Izložba Finale 2020 održat će se u Splitu, u suradnji Instituta za suvremenu umjetnost s HULU SPLIT,

u Salonu Galić, Marmontova 3, 21000 Split

Otvorenje izložbe finalista, FINALE 2020! održat će se 16. 6. 2020. u 20:00 sati.
Izložba će se moći pogledati do 11. 7. 2020.

 

Natječaj za umjetnike za Nagradu Radoslav Putar 2020. i poziv za jednog člana žirija do 40 godina starosti, bit će raspisani početkom 2020. godine. www.institute.hr

 

Nagrada Radoslav Putar dobitniku/ici omogućava:


– 8 tjedni boravak u Residency Unlimited u New Yorku, USA

– samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu

– produkciju multioriginala

– mjesto u žiriju Nagrade Radoslav Putar u sljedećem godišnjem ciklusu

 

Za više informacija:

INSTITUT ZA SUVREMENU UMJETNOST, Janka Vukmir
janka@institute.hr; nagrada.putar@institute.hr
www.institute.hr
tel: +385 91 61 99 454

 

Logo: http://www.institute.hr/preuzimanja/
http://www.institute.hr/wp-content/uploads/2018/05/NRP_logo.jpg

Prijava na mailing listu: http://www.institute.hr/signup-2/

 

Otvori pdf: Nagrada Radoslav Putar novosti 2020